Spara gärna el men inte på säkerheten vid valet av byggnadsställning

Renovera huset med rätt byggnadsställning

Behöver du renovera huset i sommar på grund av slitage eller ålder. Du kanske även har bestämt dig för att energieffektivisera och tilläggsisolera taket, innan du monterar dina nya energibesparande solceller. Du kanske har kommit överens i avtalet med solcellsmontörerna om att ordna med en byggnadsställning som är godkänd för professionellt takarbete.

Då finns det mängder med olika typer av ställningar och välj då experter på området så allt blir utfört på rätt sätt. Tobit har allt inom byggnadsställningar som rullställningar i aluminium för enklare renoveringar upp till större ramställningar men även stora modulställningar med täckande väderskydd och väderskyddstak.

Kontakta en ställningsexpert som vet exakt vad du behöver

Detta kan som lekman vara svårt att hålla koll på, oftast brukar man välja ett billigt alternativ. Men proffsen vet här att man aldrig ska överväga välja priset över kvalitét, då det oftast i ett avgörande läge, som vid exempelvis en olycka, kan vara direkt avgörande för mångas säkerhet. Att renovera och utföra hantverket är bara en del av arbetet, som byggherre börjar ditt arbete dock i att tänka på säkerheten i första hand.

Om du är som de flesta människor är du förmodligen redo för några hemförbättringsprojekt i sommar. Oavsett om du ska måla om vardagsrummet eller laga taket är det viktigt att använda rätt verktyg för jobbet. Och när det gäller arbete på hög höjd är ställningar ett av de viktigaste verktygen du kan ha. Men när det finns så många olika typer av ställningar på marknaden, hur vet du då vilken som är rätt för ditt projekt?

Här är några tips när du ska välja rätt byggnadsställning

  • Först och främst bör du tänka på projektets storlek och omfattning. Om du bara ska måla några få fönster kan en stege vara allt du behöver, men var väldigt försiktig.
  • Professionella hantverkare arbetare får oftast inte arbeta på högre höjd än 2 meter om det finns fallrisk. Denna ska utredas innan av den ansvariga och vid privat arbete är det du som utförare.
  • Att alltid välja en säkert angjord modulställning med fallskydd är då att föredra, framför det jämförelsevist farliga arbetet på en stege.
  • Vid reparation av taket behöver du en högre ställning som du även kan sätta fast i fasaden.
  • Om du inte anlitar en yrkesman kommer du att göra en stor del av arbetet med ditt hemförbättringsprojekt själv. Det innebär att du måste välja rätt ställningar för att göra arbetet säkert och enkelt. Här är några tips för att välja rätt ställningar:
  • För det första bör du ta hänsyn till vikten på de material som du ska arbeta med. Om du arbetar med tunga material behöver du en ställning som klarar mer vikt.

Kommentarer inaktiverade.