Arkitekturvisualisering och 3d visualisering

Går det att spara el med arkitekturvisualisering?

Går det att spara el med arkitekturvisualisering genom Virtual Reality, VR och förstärkt verklighet, Augmented Reality, AR? Idag ritas flertalet hus av en arkitekt, vare sig det rör sig om prefab till andra typer av hus. Hur mycket spelar arkitektens egna preferenser in och går det att kompromissa för att exempelvis spara el genom energieffektivare lösningar?

Idag går det att skapa verklighetstrogna miljöer av 3d bilder, som förstärkts på ett smidigt sätt genom att du kan utföra moment i den virtuella världen. Du kan på så sätt gå runt i 3d och se dig omkring i en 360 visning i en virtuell visning en så kallad 3d visualisering | 3d visualization.

Det går även att skapa lösningar för virtuella miljöer utomhus och använda sig av virtuella turer utöver den specifika objektet och på så sätt få en känsla av hela bostadsområdet. Med förstärkt verklighet kan du testa funktionerna och ta fram en modell för bästa effektivitet och efter dina preferenser. Går det då samtidigt i framtiden att skapa en tilltalande design, som även följer bygglagar och normer.

Framtiden bostadsbyggen styrs allt mer av efterfrågan från kundens perspektiv

Det rådet ingen tvekan i dagens bostadsbyggande att det finns väldigt många olika lösningar för just bostadsbyggande i urbana miljöer. Det har dykt upp flera olika bostadsrättsföreningar och hyresrätter som använder sig av delningsekonomi. Men även mer ut allokerade bostadskollektiv som ska inbringa ett mer lantligt boende och skapa ett litet samhälle kring den nya byggnationen.

I sig är detta inte något nytt sätt att skapa samhällen på. Men det kan vara en effekt av hybridarbeten, att flertalet vill använda hemmet som arbetsplats fler dagar i veckan och prioriterar sitt boende och ytan istället för att bo mer i täta stadsmiljöer med höga hyror.

Finns behovet av att skapa stora lägenheter och hus som används av ett fåtal personer eller skulle det gå att skapa flöden i mindre och bättre anpassade bostäder. Genom att kunderna får tillgång till verktyg som bostadsväljaren (property selector) och lägenhetsväljaren, men även till smidiga inredningsväljaren, som även kallas för tillvalsväljaren och interior designer.

Med dessa verktyg kan man nu testa och välja ut funktioner man verkligen behöver och med det skapa ytor som är bättre anpassade för det moderna sättet att leva.

Kommentarer inaktiverade.